Foderhantering

Förvara fodret inbyggt och under tak. Vid besvär med fåglar eller andra djur, täpp för hål, stäng dörrar och sätt upp nät med tillräckligt små maskor som hindrar fåglar från att flyga in. Vid behov kan eventuellt skyddsjakt på till exempel svartfågel bedrivas.

Skydda även foder och foderblandare med nät. För att förhindra att fåglarna pickar på fodret eller att spillning hamnar i fodret kan det istället krävas en täckande presenning. Håll foderbordet rent från foderrester och håll efter foderspill så att inte fåglar och andra djur lockas till utfodringsplatser. Se över och förstärk dina åtgärder mot gnagare om de inte fungerar tillfredsställande.

Ansamlingar av vatten eller fukt inne i ett slutet fodersystem kan vara svåra att upptäcka. Det är bra om det finns inspektionsluckor så att man kan försäkra sig om att det inte byggs upp fuktiga ”foderkakor” som kan vara gynnsamma för bakterietillväxt inne i systemet. Det är också viktigt att rengöring av fodersystemet utförs på ett bra sätt. I många fall är torrengöring att föredra så att inte vatten blir stående i delar av utrustningen med efterföljande risk för mögel- och bakterietillväxt.

<< Tillbaka till föregående sida

Förvara foder inbyggt under tak.
Håll foderbordet rent från foderrester.
Kontrollera att fodervagnar och blandare är rena och torra.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår