För att vara berättigad till full statlig ersättning (70 %) vid eventuellt salmonellautbrott under övergångsperioden (t.o.m. 30 november 2018), ska din besättning vara ansluten till Smittsäkrad Besättning Gris senast inom 6 månader efter att nästa kontrollbesök i salmonellakontrollprogrammet skulle ha skett. Alltså, i en besättning där salmonellakontroll skedde den 1 oktober 2015 och kontroll utförs årligen, måste anslutning till det nya smittskyddsprogrammet ske absolut senast den 1 april 2017.

Vi rekommenderar att du anmäler dig till det nya programmet inom ett år efter senaste salmonellakontroll. Då har du god tid på dig att hinna med alla steg i anslutningsprocessen. Din djurhälsoveterinär kan ge dig information om när salmonellakontroll utfördes senast. Om du idag inte är med i något frivilligt salmonellaprogram tjänar du på att anmäla dig så snart som möjligt. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår